Voor tieners is hun slaapkamer vaak de plek waar ze vrienden ontvangen. De meiden gaan hier vaak make-up doen, liedjes luisteren en films kijken. Aan de andere kant komen de jongens meestal samen om te gamen. Het is daarom belangrijk dat deze kamer cool is en bij hun stijl past. Je kunt een aantal dingen doen om deze kamer op te fleuren en comfortabeler te maken. Denk aan chill meubels, een groot of klein vloerkleed en wat decoraties. Hier zijn enkele tips om de slaapkamer van een tiener te verbeteren en ervoor te zorgen dat het er niet kinderachtig uitziet.

Focus niet op de muren: kies het plafond

Vaak denken mensen bij het opknappen van een tienerkamer vooral aan het verven van de muren. Dat is begrijpelijk, want de muren spelen een grote rol in de uitstraling van de kamer. Maar om de kamer er echt gaaf uit te laten zien, kun je ook eens naar het plafond kijken. In plaats van het plafond simpelweg wit te laten, kun je er iets creatievers mee doen. Laat de muren in een neutrale kleur en breng een leuk patroon aan op het plafond. Als je handig bent, kun je zelfs je eigen kunstwerk op het plafond maken, bijvoorbeeld in de vorm van graffiti!

Kies meubels voor te chillen

Een tienerkamer is meer dan alleen een plek om te slapen, het is vooral een plek om rond te hangen en te relaxen. Daarom zijn meubels die deze chill-sessies mogelijk maken van groot belang. Denk aan zitzakken, een comfortabel tapijt om op te liggen, een bank met veel kussens, of zelfs een dagbed waar je lekker kunt ontspannen met vrienden. Je kunt het zo gek niet bedenken. Als de kamer van je tiener dé plek wordt waar vrienden graag samenkomen omdat het er cool en ontspannend is dankzij het meubilair, dan heb je het goed voor elkaar.

Een heerlijk vloerkleed

Wanneer ze veel tijd doorbrengen op de kamer, moet het er natuurlijk comfortabel zijn. Hier komt een vloerkleed van pas. Kies dan geen speelkleed of kinderlijk tapijt, maar ga gewoon voor groot vloerkleed met hoge pool waar ze comfortabel op rond kunnen lopen. Er zijn genoeg trendy design die je kunt kiezen.

Zet arcade items neer

Retro decoratie is momenteel erg populair. Een trendy plek om tijd door te brengen lijkt nu op een arcade kamer van zo'n 20 jaar geleden. Door arcade-items in de kamer van je tiener te zetten, kun je voor veel plezier en een opvallende uitstraling zorgen. Denk aan een tafelvoetbaltafel of een flipperkast;er zijn tal van machines om uit te kiezen. Met deze tips maak je een hippe en comfortabele tienerkamer. Succes!

- A word from our sposor -

Zo maak je een toffe tienerkamer