Juist, u leest het goed. Uitgaan is niet wat het vroeger was. Dit was al de situatie voorafgaand aan het coronadilemma, maar door de nieuwe én een vijftig procent meter samenleving is het eigenlijk heel anders geworden als je de stad in wilt om alcohol te drinken, een biertje te drinken of een dansje te doen met je goede vrienden. Ben je benieuwd naar wat er nog haalbaar is in de anderhalvemetersamenleving? Lees daarna snel verder!

Uitgaan

Voordat de pandemie nog meer greep kreeg op de burgers van de aarde, was het normaal dat je af en toe naar de club ging om je bord achter te laten. Dansen, drinken, nieuwe mensen vervullen, het was er allemaal. Tegenwoordig is dat anders, dat voel je zeker als je in de Randstad woont.

Verschillende clubs zijn sinds half maart niet open geweest. Dit resulteert erin dat individuen verschillende andere dingen moeten doen om te kunnen gaan. Gelukkig is dit ook iets met een zilveren randje. Wat vroeger meer en meer dan ooit in de steden gebeurde, is het gebruik van medicijnen. Een snelheidsverslaving ligt bijvoorbeeld snel op de loer. Vooral omdat dit medicijn je het gevoel geeft dat je nog een tijdje door kunt gaan. Doordat er veel minder wordt gefeest, lijkt het alsof het gebruik van deze drug juist is afgenomen. Dit is inclusief ontspannende drankjes met vrienden op terrassen!

Bemachtig een balkon

En dit is ook anders dan waar we aan gewend zijn. Op dit moment is het alleen mogelijk om samen met je huisgenoten op een balkon een drankje te nuttigen zonder te reserveren. Of nou ja, je kunt op het balkon zitten met mensen buiten je huishouden, maar op anderhalve meter afstand van elkaar verschillende.

Dit lijkt misschien een nadeel, maar het is natuurlijk gedaan voor je eigen veiligheid. Het is essentieel dat we ook in deze nieuwe periode van bestrijding van de pandemie alert blijven op de dreigingen die elkaar te dicht bij elkaar komen te staan.

Dus ook het vervullen van vrienden zoals we die kennen, is in feite volledig vernieuwd. Het brengt individuen terug naar gloednieuwe en ook creatieve concepten om gezelligheid te vinden. Dit trekt zowel binnen als buiten de stad echt aan. Het enige verschil is dat je in de steden veel vaker ziet dat mensen het beleid negeren omdat de cijfers weer wat positiever zijn. Dit is echter geen reden om je focus in gevaar te laten komen. Kortom: blijf risicoloos, houd 1,5 meter afstand. Ook op het terras.

- A word from our sposor -

Uitgaan in de stad is veranderd