Houd jij niet van risico’s? Dan is het een goed idee om je te oriënteren op verzekeringen die je kunnen helpen met het verminderen van risico’s. Zo heb je een inboedel-, aansprakelijkheids-, reisverzekering en meer. Iedere verzekering richt zich op andere risico’s. Deze blog gaat dieper in op verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten. 

Inboedelverzekering

Verzekeringen zijn er om onverwachtse hoge kosten te dekken. Heb je een eigen woning? Dan is het aan te raden om een inboedelverzekering aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat kosten worden gedekt bij eventuele schade aan spullen thuis door bijvoorbeeld een brand, diefstel of lekkage. Let op, vaak wordt een inboedelverzekering verward met een opstalverzekering. Dat komt doordat beiden vallen onder de woonverzekering. Er is echter een groot verschil. Waar een inboedelverzekering de kosten van spullen in het huis dekt, zorgt de opstalverzekering voor de dekking van schade aan het huis. 

Aansprakelijkheidsverzekering

We hebben het zojuist gehad over de inboedelverzekering. Deze zorgt ervoor dat bij schade aan je woning, de kosten worden vergoed. Alleen wat gebeurt er als je schade toebrengt aan anderen? Als je deze kosten wilt dekken, heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Wanneer je iets van iemand anders kapot maakt of als je per ongeluk iemand verwondt, kun je aanspraak maken op deze verzekering. Eigenlijk kun je wel stellen dat een aansprakelijkheidsverzekering alle letsel- en zaakschade vergoedt die jij andere mensen toebrengt. 

Reisverzekering

De groene sawa’s in Indonesië verkennen, roadtrippen door Amerika en bergen beklimmen in Canada. Het zijn allemaal stuk voor stuk avontuurlijke ervaringen. Ga jij graag op reis naar het buitenland? Dan is het goed om dit verstandig te doen. Naast de eerder besproken inboedel en aansprakelijkheidsverzekering heb je ook een reisverzekering. Het is aan te raden om deze voorafgaand aan je reis af te sluiten. De verzekering dekt schade die je maakt tijdens je reis. Tot op welke hoogte de schade wordt gedekt, is afhankelijk van welke reisverzekering je afsluit. Uiteraard is er een basisverzekering, maar deze kun je uitbreiden. Ga je bijvoorbeeld vaker op wintersport? Dan kun je de kosten als gevolg van wintersportongevallen in rekening brengen bij de verzekering. Zo zijn er nog veel meer opties. 

Nog meer verzekeringen

In deze blog hebben we een drietal verzekeringen besproken, maar naast deze zijn er nog veel meer soorten verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan een zorg-, uitvaart- of rechtsbijstandverzekering. Bij een zorgverzekering kun je kosten als gevolg van gezondheidsklachten dekken. De uitvaarverzekering is er om ervoor te zorgen dat nabestaanden zich niet druk hoeven te maken over de betaling van een begrafenis. Verder is een rechtsbijstandverzekering handig voor wanneer je juridische problemen hebt. 

- A word from our sposor -

Kennismaken met verschillende soorten verzekeringen